lunes, 20 de febrero de 2017

L'umbracle a punt!


A l'IES Felanitx disposam de diverses instal·lacions agràries entre les quals es troben tres hivernacles i  dos umbracles. Avui és el torn de presentar la tasca de condicionament i adequació que han duit a terme els alumnes de segon curs de formació bàsica en un dels umbracles durant aquest hivern.

La funció principal d'aquest tipus d'estructura és proporcionar una determinada protecció als cultius gràcies a la tela d'ombreig que forma part de l'estructura enfront de l'elevada radiació lumínica, la pluja i el vent. No obstant això, després de la plujosa i ventosa meteorologia de les passades setmanes, l'umbracle destinat al cultiu de planta d'interior va quedar danyat. Per aquest motiu els alumnes han duit a terme un conjunt d'intervencions per a reparar els danys produïts. A continuació en teniu una mostra:

Accés

La intervenció ha consistit en desherbar els límits del camí de grava així com també la neteja de restes de fulles i petites branques procedents dels exemplars dels voltants.


Tela d'ombreig

La principal tasca realitzada ha estat la col·locació de la malla d'ombreig a les parts que havien quedat descobertes així com també el reajustament on el punt de subjecció havia desaparegut.


Condicionament i redistribució de material vegetal

Alguns elements vegetals presentaven danys en la seva part aèria i d'altres havien tombat, presentant també danys en la seva estructura. Per aquest motiu, s'ha duit a terme el seu condicionament així com també una nova redistribució dins la instal·lació que faciliten el seu maneig i cures de manteniment.

Què en trobau de la feina feta?

2 comentarios:

  1. Molt bona la feina! Ja era hora. Llàstima què no ho varem fer a la nostra època d'estudiants fa uns quants anys... Enhorabona. Per cert, quan posareu les plantes a la venda? Preu especial pels ex-estudiants, eh? Una aferrada,

    ResponderEliminar
  2. Hola!
    Ha quedat tot ben endreçat ;)
    Quan s'acosti el final de curs (juny) procurarem seleccionar el material que ens interessa guardar per l'alumnat del següent any; la resta... per vosaltres.
    Ens veim un dia!

    ResponderEliminar